In 2015 heeft Evelien met een groep gebouwd aan klaslokalen in Sebeta.

Sebeta ligt ongeveer dertig kilometer van Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Veel mensen trekken van het platteland naar Sebeta toe in de hoop hier werk te vinden. Helaas is dit vaak niet het geval, de werkloosheid is juist erg hoog. Bovendien hebben de mensen van het platteland vaak geen opleiding gevolgd. Het gevolg is dat de problemen alleen maar groter worden. Er is veel prostitutie en drugsverslaving en kinderen zwerven rond op straat. Meisjes raken jong zwanger. Ook speelt hiv/aids een grote rol. Hierdoor verliezen veel kinderen op jonge leeftijd hun ouders waardoor ze zichzelf vaak al jong moeten redden. Inmiddels zijn er 1 miljoen weeskinderen vanwege hiv/aids in Ethiopië.

In Sebeta zijn veel te weinig scholen, de overheid heeft er slechts vijf en deze zitten overvol. Dit is natuurlijk niet genoeg voor de 114.000 mensen die in Sebeta wonen. Er zijn wel privéscholen maar die zijn voor de meeste ouders onbetaalbaar. De meeste kinderen die op het platteland rondom Sebeta wonen gaan helemaal niet naar school vanwege de grote afstand. Sommigen zouden hiervoor ongeveer 4 uren per dag moeten reizen. Aan de rand van de stad zijn de problemen het grootst. De scholen van de overheid zijn namelijk meer in de binnenstad gevestigd. Op deze plek, het grensgebied tussen het platteland en de stad, zijn dus meer scholen nodig.

De groep heeft 3 klaslokalen gebouwd ter aanvulling van de 2 klaslokalen die eerder door een World Servants groep in 2012 zijn gebouwd.

 

 

Share